maanantai 3. marraskuuta 2014

Vehnän tuoksu



Muutama viikko sitten pizzataiteilija vieraili luottomyllyllämme  Italiassa.  
Molino Iacquone sijaitsee Frosinonessa, noin tunnin ajomatkan päässä Roomasta.


















Pizzataiteilija oli hieman pettynyt näkemäänsä, koska hänellä oli ollut vähän liian maalaisromanttinen mielikuva myllystä. Siellä ei näkynytkään kokonaisia vehnänjyviä ja traktoreita, vaan suuri ja kliininen tehdas, jossa perinne ja nykyteknologia yhdistyivät mielenkiintoisella tavalla. 
Onneksi ilmassa tuoksui vehnä.


















Pizzataiteilija vaikuttui myllyn ammattimaisuudesta. Jauhoja oli joka lähtöön. Hän olisi halunnut ottaa jokaisesta hyllystä yhden paketin ja ryhtyä leipomaan.



















Myllyssämme arvostetaan luonnonmukaisuutta, eikä jauhoihin lisätä lainkaan jauhoparanteita. Suuri osa jauhoista on luomua. Italiassa erityisesti speltti- ja kamut-jauhot ovat nyt muodissa, ainakin taikinahullujen keskuudessa. 


















Jos meillä olisi tilaa, pizzataiteilija ihan varmasti ostaisi kaikkia mahdollisia jauhoja ja tekisi taikinoita kymmenellä eri reseptillä.




















Ehkä sitten joskus, kun meillä on oma leipomo, se on mahdollista...


Kuvat: Danilo D'Egidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti