tiistai 17. heinäkuuta 2012

Hyvästi haarukka ja veitsi!

Se kuuluu syödä sormin

 


Nykyään on muotia antaa vauvoille sormiruokaa. Pikkuihmiset ovat innoissaan, kun saavat maistamisen lisäksi myös tuntea ruokansa. Mutta jossain vaiheessa elämää sormilla syömisestä tulee täysin sopimatonta, onhan haarukalla ja veitsellä syöminen paljon hienostuneempaa.

Joka päivä ainakin kaksikymmentä asiakasta kysyy, kuinka pizzamme on tarkoitus syödä. Vastaamme aina, että se on tarkoitus syödä sormin. Silloin moni häkeltyy. Sormin syömisen ajatteleminenkin saa erityisesti vanhemmat rouvashenkilöt hihittelemään. Sehän on ennen kuulumatonta! Valitettavasti kuitenkin olemme täysin vakuuttuneita siitä, että aterimista ei ole pizzapaloja syödessä mitään hyötyä.

Usein annamme pizzapalojen mukana pienen haarukan, jotta sillä voi napsia pizzan päältä tippuneita täytteitä suuhunsa. Olemme kuitenkin joutuneet todistamaan mitä erilaisimpia tapoja käyttää tuota haarukkaa. Jotkut nimittäin syövät sillä pizzaansa kuin kakkupalaa. Eräille haarukka on hyvä syy syödä pizzasta pelkät täytteet.

Vaikka pyöreä pizza onkin tapana syödä haarukalla ja veitsellä, pizza al taglio on olemassa juuri sen vuoksi, ettei sillä herkutellakseen tarvitse minkäänlaisia aterimia. Puhtaat kädet riittävät.

Sitä paitsi huhujen mukaan sormin syöminen nostattaa lempeä. Pizzapalat ovat siis mitä mainiointa treffiruokaa!

2 kommenttia:

  1. Syön mielelläni pizzaa sormin. Teillä käydessä se on vaan sotkuista puuhaa, kun pizzoista valuu aika paljon rasvaa. Saa olla tarkkana vaatteiden kanssa ja pitää varata paljon servettejä pöytään. :) Mutta mahtavan makuisia pizzoja muuten!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että pizza maistuu :)

    Joskus asiakkaat luulevat, että olemme tylyjä, kun emme anna pizzapalojen mukana aterimia. Olemme kuitenkin alusta asti suunnitelleet esillepanon niin, ettei puulautasiin tarvitse haarukalla ja veitsellä kajota. Pizzoja ei koskaan tarjota suoraan puulautasen päältä, vaan välissä on paperi, eikä leikkaaminen paperin päällä ei onnistu hyvin.

    Monelle pizzan syöminen sormin on ihan uusi juttu, mutta jos ajattelee tarkemmin, ei se ole sen kummempaa kuin voileivän syöminen :)

    VastaaPoista