keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Otetaan aperitiivi!


Joskus maha kurnii, mutta ei ole vielä nälkä. Silloin kannattaa ottaa aperitiivi. Suomessa ei oikeastaan ole aperitiivikulttuuria, vaan useimmiten täällä aperitiivin voi bongata ravintolan ruokalistalta.

Italiassa aperitiivi on paitsi juoma, myös tapa. Kun ilta on vielä nuori tai kun lounaaseen on vielä hetki aikaa, saattaa seurue todeta: "Andiamo a prendere un aperitivo!". Aperitiivia ei useinkaan nautita samassa ravintolassa, jossa syödään, vaan sen voi käydä nauttimassa missä tahansa katukuppilassa.


Erään roomalaiskuppilan aperitiivi näyttää tältä...


Aperitiivi voi olla lasillinen kuohuviiniä tai hieno hedelmäcocktail. Usein se on täysin alkoholiton virvoitusjuoma. Aperitiivia ei koskaan nautiskella sellaisenaan, vaan sen kanssa tarjoillaan aina jotain naposteltavaa, kuten perunalastuja tai suolapähkinöitä. Joissakin italialaisissa kuppiloissa on jopa aperitivo-buffet, jossa saa napostella niin paljon kuin haluaa. Tällaisissa paikoissa monet korvaavat aperitiivilla kokonaisen illallisen, mutta se ei missään nimessä ole aperitiivin tarkoitus. Aperitiivin on nimittäin tarkoitus herättää ruokahalu ja nopeuttaa ruuansulatusta.Sanbittér 
Crodino  


Maanantaista alkaen olemme alkaneet tarjoilla Pizzariumissa arkiaperitiiveja. Voit valita juomaksesi joko Sanbittérin tai Crodinon. Molemmat ovat maultaan sopivasti karvaita. Aperitiivin kera tarjoillaan pizzamaistiaisia ja muita vaihtelevia herkkuja. Arkiaperitiivi sopii kenelle tahansa, sillä juomat ovat täysin alkoholittomia.

Seuraavalla kerralla, kun suunnittelet tapaamista ystäväsi kanssa, älä siis sano: "Mennään kahville!", vaan: "Mennään aperitiiville!". 


Ainakin tämän mainoksen perusteella aperitiivinjuojat ovat onnellista väkeä...

Kuvat lainattuja:

http://www.laperitivo.it/public/immagini/Locali/54/15-IMG_3155_web.jpg
http://www.randons-vinothek.de/images/product_images/info_images/194_0.jpg
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-ash4/373221_218946234858254_484846663_n.jpg
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti