keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Pizzataiteilijan lohtupasta

Kaikilla on jokin lohturuoka. Joillekin se on makaronilaatikko, toisille lihapata. Pizzataiteilijalla on sen sijaan lohtupasta, jonka valmistamiseen ei vaadita paljon mitään.

Riittää, että kaapista löytyy:

-Parsakaalia (hätätilanteessa pakastettukin käy)
-Valkosipulia
-Chilihiutaleita
-Oliiviöljyä
-Pala kuivahtanutta leipää
-Anjovisfileitä
-Lyhyttä pastaa (esim. penne)
-Suolaa

Niistä syntyy Pasta con broccoli e mollica fritta, jota myös pizzataiteilijan äidillä on tapana valmistaa.

1. Keitä parsakaali runsaassa, suolalla maustetussa vedessä melkein kypsäksi. Ota keitinvesi talteen. Erottele parsakaalin kukinnot ja leikkaa pehmennyt varsi pieniksi palasiksi.
2. Ota leivästä pelkkä pehmeä sisus talteen ja erottele siitä reilunkokoisia murusia. Paista/friteeraa muruset rapeiksi kuumassa oliiviöljyssä.
3. Laita pasta kiehumaan parsakaalin keitinveteen.
4. Kuullota halkaistua valkosipulinkynttä ja paria anjovisfilettä hetki öljyssä. Lisää myös parsakaali pannulle. Kun parsakaali on täysin kypsää, lisää myös chilihiutaleet.
5. Siivilöi pasta (joka on al dente) ja lisää se pannulle parsakaalin joukkoon.
6. Sekoita puolet rapeista leivänmuruista pastan joukkoon, tee annokset ja ripottele jäljelle jääneet leivänmurut pastan päälle.
7. Tarjoile pecorinon kera.

Saman reseptin voi toteuttaa mainiosti myös kukkakaalin kera.


 

Kuva näpsäisty nopeasti kännykkäkameralla













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti