torstai 18. huhtikuuta 2013

Koska kenenkään ei ole hyvä olla (ja syödä) yksin
Meille Suomi on hyvin, hyvin rakas maa. Ihan yhtä rakas kuin Italiakin. Kun olemme Suomessa, kaipaamme Italiaan. Kun olemme Italiassa, kaipaamme Suomeen.

Italiassa mikään ei ole niin yksinkertaista kuin Suomessa: virastossa asioidakseen pitää ottaa vapaapäivä, viettääkseen päivän merenrannalla on varauduttava viettämään kolme tuntia liikenneruuhkassa ja saadakseen työstään palkkaa on työskenneltävä kuukausia (jopa vuosia) ilmaiseksi.

Italiassa ihmisiä on paljon. Suomen väestötiheys on noin 16 asukasta maapinta-alan neliökilometriä kohden, Italiassa saman maapläntin jakaa 192 henkilöä. On siis ymmärrettävää, että jos edes murto-osa jonkin suurkaupungin asukkaista on päättänyt lähteä rannalle, se tietää kaikille kuumia tunteita ja pitkiä huokauksia.

Ihmispaljous ei kuitenkaan ole aina huono juttu. Italiassa perheet ovat suuria. Perheeseen eivät siellä kuulu vain vanhemmat ja lapset, vaan isovanhemmat, sisarukset, serkut, pikkuserkut ja kaikki avio- ja avoliitojen myötä sukuun liittyneet henkilöt. Myös kaveriporukat ovat suuria. Koululuokat ovat suuria. Häihin on ihan normaalia kutsua koko suku ja syntymäpäiväjuhliin kokonainen koululuokka.Suomalaiseen ravintolaan varataan hyvin harvoin pöytää 30 hengelle. Suomessa on syntymäpäiväjuhliin ei lähes koskaan kutsuta koko koululuokkaa. Suomessa ei automaattisesti lähetetä hääjuhlakutsua koko suvulle. Eikä suomalainen välttämättä ajattele, että myös aviopuolison sisaren lapset kuuluvat perheeseen.

Italiassa perheenjäsenet syövät automaattisesti yhdessä. Italialainen harvoin lämmittää ruokaansa mikrossa. Jos joku perheenjäsenistä ei ole ehtinyt yhteiselle lounaalle, saattaa hän todeta: "Ai, lounasaika on jo ohi, syön sittenkin vain omenan". Ruoka ei italialaisesta maistu yhtä hyvälle, jos sen joutuu syömään yksin.Suomessa paitsi yksin syöminen, myös yksinäisyys ovat meidän mielestämme suuri ongelma. Myös me kärsimme siitä ajoittain, kun mietimme, kenet voisimme kutsua luoksemme illalliselle. Kaikki perheenjäsenemme asuvat satojen tai tuhansien kilometrien päässä. Meillä on onneksi valtava määrä ihania asiakkaita, joille saamme tarjoilla rakkaudella valmistamiamme tuotteita ja joista monesta on tullut meille ihan oikeita ystäviä.
Koska Pizzarium on helpottanut meidän yksinäisyyttämme, haluaisimme auttaa muitakin löytämään yhdessä syömisen ilon.
Siksi meillä on sinulle haaste:

Kerää ryhmä sinulle ennestään tuntemattomia ihmisiä ja tule meille syömään. Voit järjestää sinkkutapaamisen, äitiyslomalaisten herkuttelupiirin, shakkiklubin, reseptien kehittelytreffit... Ihan mitä vain, minkä luulet yhdistävän samanhenkisiä ihmisiä! 
Voit kerätä osaanottajia jättämällä tiskillemme flyereita, järjestämällä tapahtuman Facebookissa tai piilottamalla kutsuja suosikkiromaaniesi väliin kirjastossa. Jokainen tämän haasteen kautta syntynyt ryhmä saa -20% alennuksen kaikista tuotteistamme jokaiseen tapaamiseensa. 

 3 kommenttia:

 1. Hieno ajatus ja kiva teksti. Juuri (taas) Italiasta palanneena ja siellä eläneenä allekirjoitan joka sanan. Haasteenne on niin hyvä, että laitan jakoon omissa kanavissani myös! Kiitos myös loistavista pizzoista, jotka toimititte Lyyti Oy:n henkilökunnalle pari viikkoa sitten. Niillä jaksoi hyvin Kick Offin :)

  T. Petri Hollmén

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että joku ymmärtää, mitä tarkoitamme. Me valmistamme pizzojamme juurikin sen vuoksi, että ihmiset voisivat nautiskella niistä yhdessä, ja meille on aina suuri ilo tehdä tärkeistä tapaamisista myös hyvänmakuisia. Kiitos siis itsellesi! :)

   Poista