lauantai 21. kesäkuuta 2014

Viva la pizza vegana!Olemme jo jonkin aikaa tarjoilleet myös vegaanisia pizzoja, ja olemme saaneet niistä pääosin hyvää palautetta. Moni on kuitenkin sanonut, ettei pizzoista löydy proteiinia.

Tiedostamme tämän, koska oikeastaan vegaanilistaamme ei ole laadittu pelkästään vegaaneita ajatellen. Sen sijaan italialaiset pizzaleipurimme ovat alun perin halunneet laatia listan perinteisistä italialaisista pizzoista ilman juustoa. Niistä tunnetuin on marinara, joka on aivan yhtä tärkeä italialaisessa pizzahistoriassa kuin margheritakin.

Vegaanisia pizzoja on säännöllisesti tarjolla myös paloina, mutta emme koskaan mainitse niiden olevan vegaanisia, ellei sitä meiltä erityisesti kysytä. Näin moni on sen kummempaa miettimättä valinnut juustottoman pizzan -ja huomannut sen olevan sittenkin ihan yhtä hyvää kuin mozzarellaa sisältävät vaihtoehdot. 

Pari kertaa vegaanit ovat myös kysyneet, miksi emme käytä vegaanista juustoa. Se valitettavasti sotii periaatteitamme vastaan. Me nimittäin haluamme pitää kiinni tuotteidemme italialaisuudesta. Emme käytä pizzoissa mitään muutakaan "keinotekoista", joten miksi aito mozzarellamme pitäisi korvata jollakin sellaisella, joka ei pysty mozzarellan makua korvaamaan? 

Pizza on pizzaa myös ilman juustoa, mutta proteiinia vegaanisiin pizzoihin on tulossa lähiaikoina. Olemme koko kevään kärsineet pienoisesta henkilökuntavajeesta, joten pizzataiteilijalla ei ole ollut aikaa varsinaiselle kehittelytyölle. Tämän pitäisi helpottua loppukesästä.

Mikä olisi teidän mielestänne sellainen proteiinia sisältävä makuyhdistelmä, joka toimisi parhaiten? Italialaisia proteiininlähteitä ovat esimerkiksi kikherneet, valkoiset pavut ja linssit. 

8 kommenttia:

 1. en tiedä kuuluuko mitkään kokojyväviljat italialaiseen ruokaan mutta jo niillä pystyy hieman parantamaan pizzan proteiinipitoisuutta. kikherneet ja pavut kuulostavat hyvältä. Miten olisi muuten seitan palat ? niissä olisi hyvääproteiinia eikä se ole keinotekoista mielestäni.

  käykääpä muuten lukemassa : http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2013/08/22/italialaisessa-pitsassa-ei-aina-ole-juustoa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen blogi! Ja kyllä, vähemmän on parempi. Kunhan kaikki se vähä on laadukasta.

   Poista
 2. Kiitos kommenteista! Kyllä, pähkinöitä yhdessä vegaanisessa pizzassamme onkin. Sen nimi on focaccia rucola e noci. Pinaatti kuulostaa myös erinomaiselta vaihtoehdolta. Me leivomme myös silloin tällöin täysjyvävehnäpizzaa, mutta käytämme sitä vain pizzapaloihin. Seitan on muuten erinomainen proteiininlähde, joskaan emme miellä sen sopivan italialaiseen pizzaan :)

  VastaaPoista
 3. Vautsi, erinomaisen herkullinen kuva pizzasta. Onnitteluni sekä valokuvaajalle että pizzataiteilijalle. :-)

  VastaaPoista
 4. Linssit olisivat minusta mainio proteiininlähde. Johtuu tosin ehkä siitä, että olen hulluna (punaisiin) linsseihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä! Linssit ovat ihania! Mutta niistä me teemme linssikeittoa :)

   Poista