torstai 12. kesäkuuta 2014

Jäähyväiset lauantaileivälleMuistatteko, kun meiltä ensimmäisen kerran sai lauantaileipää? 

Me muistamme. Se oli syksyllä 2012, oli rapujuhlakausi ja pizzataiteilija oli kerrankin onnistunut luomaan tasapainoisen ja äärimmäisen rapean vehnäleivän. Jokainen leipä oli koristeltu erilaisin kuvioin ja tuoksu oli huumaava. Olimme ylpeitä. 

Oikeasti leipä ei kuitenkaan ollut yhtään niin hyvää kuin tänä päivänä. Täydellisen reseptin luominen on nimittäin vaatinut satoja työtunteja. Virheitäkin on tehty: parina lauantaina leivät olivat äärimmäisen rapeita, mutta tyhjiä. Joskus paistotulos on ollut liian tumma, joskus liian vaalea. 

Kun tekijänä on ihminen, kaikenlaista voi sattua.

Parin vuoden aikana lauantaileipä on saanut monta fania. Mieltämme lämmittää suuresti, kun eräs vanhempi herrasmies nousee joka lauantai ensimmäisenä rullaportaat vain tullakseen hakemaan leipää. Meitä hymyilyttää, kun nuorempi neitokainen sanoo, ettei muuta leipää syökään.

Vaikka pizzataiteilija rakastaakin myös leivän leipomista, hän on kuitenkin päättänyt lopettaa lauantaileivän valmistuksen, koska viime kuukausina se ei ole mennyt järin hyvin kaupaksi. 

Tiedämme, että ehkä jossain toisessa paikassa leipä houkuttelisi enemmän. Kuka nyt olettaisi löytävänsä herkkuleipää ostoskeskuksen yläkerrasta? 

Mutta koska me nyt olemme täällä, ja koska pizzojamme rakastetaan, emme enää ensi lauantain jälkeen aio leipoa lauantaileipää, vaan keskittyä pizzojen valmistukseen.

Jos siis olet lauantaileivän ystävä, kannattaa tänä lauantaina tulla hamstraamaan pakastin täyteen. 

Uunimme yläpuolella olevaan paneeliin on myöskin raapustettu leivän resepti, jos tykkäät leipomisesta ja haluat täyttää kotisi tuoreen leivän tuoksulla. 

Ps. Koska pizzataiteilija niin kovin rakastaa leivän leipomista, saattaa hyvinkin olla, että hän yllättää ja leipoo yllätysleipiä joku päivä. Jos näin käy, kerromme siitä somessa :)


4 kommenttia:

 1. Mikä vahinko! Eikö joku puoti kauppahallissa voisi ottaa niitä myyntiin? Tai siirtykää te sieltä hankalasta ja kolkosta paikasta halliin tai edes Kultatalon alakertraan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vain yksi uuni, emmekä kuitenkaan voisi leipoa kauhean suuria määriä leipää kerralla, joten leivän myyminen jollekin toiselle kauppiaalle olisi aika hullua :) Ehkäpä jonain päivänä pizzataiteilija voi toteuttaa unelman omasta leipomostaan....Silloin lauantaileipää voisi saada jokaisesta ruokakaupasta.

   Poista
 2. Ei nyt ainakaan halliin, se ei oo koskaan auki kun meikämanne olis sinne menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, emme ole siirtymässä kauppahalliin. Sijaintimme ostoskeskuksessa on strateginen valinta. Harmi vaan, ettemme voi pitää putiikkiamme pidempään auki viikonloppuisin (emmekä myydä olutta).

   Poista