perjantai 1. kesäkuuta 2012

Lapsille myös

Pizzakulttuuria?


Lapset tunnetusti rakastavat sokeria ja rasvaa. Karkkipäivä on viikon kohokohta ja friteeratuista herkuistakaan harva vesseli kieltäytyy. Mutta millaisesta pizzasta lapset pitävät? Olemme huomanneet, että meidän vitriinimme ainakin herättää suurta epäluuloa tietyn ikäluokan keskuudessa. Vanhemmat tulevat lastensa kanssa ihailemaan herkkuja, mutta sitten toteavat: "Tämä onkin tällaista aikuisten pizzaa".


Se on osaksi totta. Makuyhdistelmämme ovat ehkä joillekin lapsille hieman outoja, mutta esimerkiksi margherita on kaikista nirsoimpien italialaisten lasten suosikkipizza –ja sitähän meiltä saa melkein aina. Lisäksi meillä on aina myös paljon muita pizzoja, joista lapset takuulla pitäisivät, kunhan vain maistaisivat.

Me emme ole aivan perillä siitä, millaisiin pizzantäytteisiin suomalaislapset ovat tottuneet, mutta olemme melko varmoja, että ne eivät sopisi italialaiseen pizzaan. Otamme mielellämme vastaan makuehdotuksia, jotka ovat italialaisia, mutta jotka sopivat myös suomalaisille pikkusuille :)


Ilmeisesti ainakaan margherita ei kaikessa yksinkertaisuudessaankaan ole kaikkien mieleen. Eräänä päivänä vitriinin eteen tuli joukko pikkupoikia, jotka kysyivät, eikö meillä ole tavallista pizzaa. Me totesimme, että tämä on tavallista italialaista pizzaa ja että ainakin italialaislapset pitävät kovasti esimerkiksi margheritasta. Siihen yksi pikkupojista vastasi reippaasti: "Mutta minä en olekaan italialainen, vaan tampereelainen!".

Osuvasti sanottu! :)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti