sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Saisiko olla kokonainen pizza?

Usein meiltä kysytään, emmekö myy kokonaisia pizzoja.

Toki myymme, mutta meidän tapauksessamme kokonainen pizza tarkoittaa kahtatoista pizzapalaa ja se riittää ainakin kolmelle syöjälle, jos kaikilla on supernälkä.

Suomessa erimalliset pizzat ovat vielä harvinaisuus, onhan pizza perinteisesti pyöreä. Pieniä pizzaneliöitä nähdessään moni epäileekin, voiko muutamasta palasta todella tulla täyteen.

Me ymmärrämme tämän hyvin, sillä täällä tunnetaan vain pyöreästä pizzasta leikatut pizzakolmiot, joita kaikki kutsuvat nimellä "slaissi", eli "slice". Ne ovat kuitenkin aivan eri asia, koska yhdessä pyöreässä pizzassa on tietenkin paljon vähemmän taikinaa kuin kokonaisessa pellillisessä pizzaa. Täytteetkin ovat "slaisseissa" kovin erilaisia kuin meidän pizzoissamme.

Sen sijaan me emme ymmärrä, miksi pizzan pitäisi olla kokonainen ja miksi sen pitäisi olla pyöreä. Ostammehan me kahvilastakin kakunpalasia, emmekä kokonaisia kakkuja. Eivätkä kaikki kakutkaan suinkaan ole pyöreitä.

Pizzataikina on täynnä mahdollisuuksia. Oletkin saattanut nähdä meillä pupun mallisia pizzoja, pizzarullia, calzoneita ja pizzataikinasta tehtyjä salaattikoreja. Olet kenties syönyt täytettyä pizzaleipää ja herkutellut suklaapizzalla.

Olemme aivan varmoja, että pizzataikinasta voi tehdä vielä vaikka mitä. Kunhan muistamme, että pizzan ei tarvitse olla pyöreä ollakseen pizza. 
Kokonaisia pizzojaEi kommentteja:

Lähetä kommentti