sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Rakkaat, rakkaat asiakkaat

Olette varmasti jo kyllästyneet sihen, kuinka ylistämme asiakkaitamme Facebookissa, mutta emme me mahda sille mitään. Meillä vain nyt sattuu olemaan maailman ihanimmat asiakkaat. Erityisen paljon pidämme siitä, että meidän asiakkaamme puhuvat, kiittelevät, antavat kritiikkiä ja hymyilevät.

Panostamme tuotteisiimme niin paljon, että olisi kurjaa, jos asiakkaat vain hotkaisisivat pizzapalansa suu mutrussa ja häipyisivät sanomatta mitään. Sellaisesta käytöksestä jäisi meille suuri aukko sydämeen. Miettisimme, mitä ihmettä me oikein teemme? Miksi me olemme täällä?

Olemme onnekkaita, koska joka päivä meidän asiakkaamme antavat kaikelle kovalle työlle tarkoituksen. He nimittäin palaavat kerta toisensa jälkeen takaisin. Kertovat, että eivät yleensä edes tykkää pizzasta. Kokeilevat aivan uusia makuyhdistelmiä. Tarjoavat pizzojamme juhlissaan. Kehuvat leipäämme ainutlaatuiseksi.

Eräs rouva tuo meille lahjaksi itsetehtyä mustaherukkamehua. Nuori pariskunta lähettää meille tekstiviestejä synnytyssairaalasta. Vaalea nuorukainen poikkeaa usein hakemaan pizzanpalasen ja kyselee kuulumisia. Suomalaisrouva harjoittelee kanssamme italiankielen taitojaan. Yhden herran kanssa keskustelemme uhmaikäisen kasvatuksesta, toisen kanssa vitsailemme italiaksi. Taitava muusikko käy aina meillä pizzalla, kun on keikalla Turussa.

Tämä todella lämmittää sydäntä.

Joskus me huolestumme, jos emme näe kanta-asiakastamme pitkään aikaan. Mietimme, olikohan munakoisopizza sittenkin palanutta? Olikohan perunapizzassa tarpeeksi suolaa? Sitten me muistamme, että asiakkammekin saattavat silloin tällöin lomailla. Joillekin saattaa kehittyä ruoka-aineallergia. Jotkut ovat saattaaneet löytää uuden kantapaikan (nyyh). Jotkut pitävät ehkä sittenkin toisenlaisesta pizzasta. On paljon asioita, joille me emme mahda mitään.

Jos kuitenkin pizzassa on mielestäsi jotain vikaa, toivomme, että kerrot siitä meille. Emme me raivostu ja muutu punaisiksi, vaan teemme kaikkemme, jotta pizzamme olisi täydellistä. Kunhan et pyydä pizzasi päälle ananasta.


1 kommentti:

  1. Itse kun asun vuodet pääsääntöisesti Jyväskylässä, niin melkein hävettää pelmahtaa sinne nykyään aina vain kuukauden välein ;) *Jyväskylän toimipistettä odotellessa...*

    VastaaPoista