perjantai 4. tammikuuta 2013

Ihan(a) kamala Food Court

Tätä aihetta on käsitelty aiemminkin täällä, mutta koska Kultatalon uusi Food Court herättää asiakkaissa ja ohikulkijoissa paljon monenvärisiä tunteita, on syytä palata asiaan. 


Monet haukkuvat Food Courtia steriiliksi ja kauheaksi paikaksi, eikä ihme. Seinät ovat aivan liian valkoiset ja lasikatto päästää sisälle sadepäivän ankean tunnelman. Kaiuttimista kaikuu ostoskeskusmainonta ja vaateliikkeiden varashälyttimet piippaavat. WC:n sijaintia ei ole merkitty selkeästi, eikä kukaan tiedä, minne likaiset astiat voi palauttaa.

Kaiken lisäksi Food Court on todella vaikea löytää, jos sattuu jo harhailemaan Hansakorttelissa.

On kuitenkin syytä muistaa, että Kultatalo on valmistunut vasta maaliskuussa, joten pienet muutokset ovat kenties tulevaisuudessa mahdollisia.

Meidän mielestämme viihtyvyyttä voisi lisätä esimerkiksi: 

-Ripustamalla taideteoksia seinille, maalaamalla joitakin seiniä pirteämmillä väreillä tai peittämällä jotkin seinät kokonaan tunnelmallisilla valokuvilla tai aforismeilla.  

-Laatimalla kerrokseen oman radiokanavan, josta tulisi vain ruokailuun sopivaa tunnelmamusiikkia.

-Tilaamalla aikakauslehtiä kaikkien asiakkaiden luettavaksi.

-Näyttämällä esimerkiksi jalkapallo-otteluita ja konsertteja Kultatalon jättiscreeniltä.

-Muuttamalla valaistusta tunnelmallisemmaksi ja lisäämällä sohvapaikkoja


Miten sinä tekisit kaupungin ainoasta Food Courtista viihtyisämmän? 


3 kommenttia:

  1. Toi valaistus on hyvä pointti, ja eiks ne pöydät oo valkoset? Nekin vois maalata. Reykjavíkissä asuessani kävin usein Kringlanin ostoskeskuksessa, jossa oli yläkerrassa samantyylinen paikka; ihmiset voi ostaa ruokansa haluamastaan paikasta ja syödä yhdessä. Valaistus oli tunnelmallisempi ja sohvapaikkoja oli paljon, myös semmosia baarijakkaroita ja korkeita pöytiä. Astioiden palautuspisteitä oli useassa kohtaa ja hyvin merkittyinä.

    VastaaPoista
  2. Myös erilaiset tekstiilit tilanjakajina (kapeina paneeleina) pöytien/ruokapaikkojen välissä toisivat iloa silmälle ja tientynlaista yksityisyyttä ruokailuun. Valojen himmentäminen/muuttaminen erilaiseksi sopisi myös, kun myös tuo musiikkin muuttaminen ruokailuun sopivaksi. Sohvia lisää =)

    VastaaPoista
  3. Ainoa mikä itseäni ihan tosissaan häiritsee on taustalla soiva ostoskeskusmainonta. Toki ei haittaisi ollenkaan, jos tunnelma muutenkin olisi viihtyisämpi, mutta se on ainoa, mistä tulee jo ak:lle päänsärkyä...

    VastaaPoista