sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ahaa! Anjovista (tai siis sardelleja)!

Viime aikoina me olemme hullaantuneet sardelleihin. Niistä saa nimittäin mukavasti suolaa näin kuumalla ilmalla. 

Pitkään pizzataiteilija on hieman vältellyt sardellifileitä pizzapalojen täytteenä, koska aika moni irvistää kuullessaan, että tomaattipizzassa onkin myös tuota voimakkaan makuista pikkukalaa. 

Moni myös varmistaa Napolin tilatessaan, ettei pizzassa vaan ole sitä samaa kalaa kuin janssoninkiusauksessa? Me vastaamme, ettei todellakaan ole. Meille sardellifileet tulevat Italiasta, ja ne maistuvat juuri siltä kuin pitääkin: voimakkailta ja suolaisilta. Janssoninkiusauksessa käytetään anjovista, joka siis on mausteliemeen säilöttyä kilohailia, ja maistuu makeahkolta. Sitä ei sovi pistää pizzaan.

Viime aikoina pizzataiteilija on ollut hieman rohkeampi, ja sardellifileitä onkin nähty muun muassa:

1) Majoneesin ja friseesalaatin seurassa...


2) Kesäkurpitsankukkien ja mozzarellan seurassa...


3) Napolissa...


4) Luomuvoin seurassa leivällä...



Miten sinä sardellifileesi nautit? Vai irvistyttääkö ajatuskin? 

3 kommenttia: