perjantai 18. toukokuuta 2012

Halua itsellesi hyvää

Nautinto vs. dieetti, ihminen vs. koneIhmiset ovat viime vuosina hurahtaneet kaikkiin ihmeellisiin dieetteihin. Jotkut syövät pelkkää lihaa, toiset korvaavat ateriat pirtelöillä, eräät syövät kaiken ruokansa raakana, joillekin vehnä on kirosana. On miltei tavallisempaa noudattaa jotain dieettiä kuin olla noudattamatta sitä –erityisesti nyt kun pitäisi olla bikinikunnossa.


Me emme ole koskaan ymmärtäneet dieettimaniaa, sillä kaikesta ruoasta pitää voida nauttia (allergiat ja sairaudet ovat asia erikseen), vaikka pitäisikin itsestään huolta. Jos kieltää itseltään kaikki hyvät asiat, voiko peilistä näkyvä hoikistunut varsi todella korvata sen psykologisen tyydytyksen, jonka saa vain haukkaamalla erinomaista pizzaa tai suklaakonvehtia? Eikö olisi helpompaa sallia itselleen joka päivä jokin pieni nautinto? Tai edes kerran viikossa?


Sen lisäksi, että jotkut eliminoivat ruokavaliostaan kaiken hyvän, monet korvaavat hyvät asiat muka terveellisillä tuotteilla. He eivät kuitenkaan tule ajatelleeksi, mitä nämä tuotteet sisältävät. Oletteko koskaan katsoneet kevytjogurtin tuoteselostetta? Entä mistä jokapäiväinen leipämme onkaan valmistettu?

Aidossa leivässä on oikeasti vain vettä, jauhoja, suolaa ja hiivaa tai taikinajuurta, mutta teollisissa leivissäpä onkin niiden lisäksi esimerkiksi tällaisia aineita: natriumasetaatti, guarkumi, rasvahappojen mono- ja diglyseridit ja kalsiumstearoyyli-2-laktylaatti. Väkisin mieleen pukkaa vanha sanonta "olet mitä syöt". Me emme ainakaan haluaisi olla mitään monoglyseridejä.

Jokaisella on oma käsityksensä terveellisyydestä, mutta voiko kaikki muunneltu ja keinotekoinen olla meille lopulta hyväksi? Vai olisiko sittenkin terveellisempää valita ruokansa eri kriteereillä kuin mitä suuret markkinointikoneistot meille tyrkyttävät?Me vastustamme harhaanjohtavaa mainontaa. Tämän vuoksi emme myy tuotteitamme valokuvien avulla, vaan vitriinissämme olevat tuotteet todellakin näyttävät herkullisilta. Emme myöskään lisää tuotteisiimme ilmaa tai ylimääräistä vettä, jotta saisimme niille korkeamman myyntikatteen. Näin teollisesti valmistettua ruokaa valitettavasti tehdään.

Meidän pizzamme leipoo ihminen ja olemme ylpeitä siitä. Koneella ei nimittäin voi koskaan olla sydäntä, intohimoa eikä ainakaan makuaistia.1 kommentti:

  1. Et voisi asiaa paljon paremmin sanoa :)
    Pitkään olen näitä kaikenlaisia dieettejä, joita tulee ja menee, seuraillut, eikä niistä mikään elä ikuisesti... Nyt odotan jo mielenkiinnolla koska tämä älytön karppaaminen menee muodista kokonaan, hiipunuthan se on jo - kaupoistakin löytyy taas voita tavallisille ihmisille! Ihminen voi hyvin kun hän pitää itsestään huolta ja syö monipuolisti ihan kaikkea!

    VastaaPoista