maanantai 14. toukokuuta 2012

Hyvän pizzan salaisuus

Salainen ainesosa: aika 

 

Kaikki tietävät, että harvoin hyvät asiat syntyvät nopeasti. Erityisesti tämä pätee elämässä. Ihanilla vauvoilla on tapana odotuttaa syntymäänsä keskimäärin yhdeksän kuukautta, vahvoja lihaksia on pumpattu lukemattomia kertoja salilla ja lämpimien villasukkien kutomiseen on tarvittu aika monta silmukkaa. Tämä pätee myös keittiössä. Maut meheytyvät maittaviksi vain odottamalla tuntikausia, tai jopa päiviä.

Tämän vuoksi Pizzariumin pizzataikina leivotaan hapantaikinajuureen ja sitä kohotetaan kaksi vuorokautta. Myös ainekset, joita pizzan päälle laitetaan, vaativat tuntikausien esivalmistelut. Me emme nimittäin käytä pizzoissame juuri mitään valmista. Leikkaamme itse leikkeleet, kuorimme perunat ja silppuamme paprikat.  Tämä on kaikki työtä, jonka pizzataiteilijamme Luca tekee sydämellä. Hän nimittäin tietää, että kun ainekset ovat tuoreita ja aitoja, sen maistaa. Eikä sitä vain maista, vaan sen myös näkee. Lucan leipomat pizzathan ovat kuin taideteoksia!

Suomalaiset ruokapaikat ovat täynnä eineksiä ja ymmärrämme miksi. Onhan helpompaa tarjota tasalaatuista ruokaa, kun ruoat valmistaa ihmisen sijaan kone. Mutta eikö olekin paljon jännittävämpää käydä syömässä jotain, joka ei aina maistu ihan samalta? Eikö ruokahetken kuuluisi olla aina nautinto sen sijaan, että söisimme vain täyttääksemme vatsamme? Me ainakin teemme kaikkemme, jotta jokainen suupala pizzamme saisi myös makunystyräsi hymyilemään.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti