lauantai 25. elokuuta 2012

Jäikö leipää yli?

Jos ostamaasi lauantaileipää sattuu jäämään yli (mikä on harvinaista), voit käyttää sen esimerkiksi herkullisen panzanella-salaatin valmistukseen.






Panzanella (neljälle)

Ainekset:

400g kuivahtanutta aitoa leipää
2 tomaattia
2 avomaakurkkua
2 punasipulia
1 sellerinvarsi
kourallinen basilikanlehtiä
laadukasta oliiviöljyä
punaviinietikkaa
suolaa
pippuria

Valmistus:

Leikkaa leivästä paksuhkoja viipaleita ja upota ne kylmään veteen, kunnes leivän pehmeä osa on kostunut kunnolla.

Purista sitten leipäviipaleista kaikki mahdollinen vesi pois ja revi ne sopivan kokoisiksi murusiksi salaattikulhoon.

Lisää joukkoon viipaloidut tomaatit, punasipulit, kurkut ja selleri. Mausta basilikanlehdillä, suolalla, pippurilla ja runsaalla oliiviöljyllä. Anna maustua hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tarjoile viinietikalla maustettuna basilikanlehdillä koristeltuna.


Panzanellasta on olemassa kymmeniä erilaisia variaatioita. Voit lisätä joukkoon melkein mitä vain: tonnikalaa, kapriksia, oliiveja, keitettyjä kananmunia, mozzarellaa, kikherneitä, papuja ja jopa nakkeja! Mitä enemmän aineksia, sitä täyttävämpi salaatti.


Kuva:
http://macelleriatozzetti.files.wordpress.com/2010/07/panzanella.jpg




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti